Byg links til din hjemmeside – det skaber resultater

Linkbuilding er processen, hvor man får andre hjemmesider til at linke til din egen hjemmeside. Det lyder jo enkelt nok på overfladen, og det er det også, hvis man ikke overkomplicerer tingene. Linkbuilding er en af de mange taktikker, som bruges i forbindelse med søgemaskineoptimering. Links er en af de største eksterne faktorer, som har betydning for din placering på Google. Google var ikke den første søgemaskine, som talte links, som ”positive stemmer” på en hjemmeside, men det var den første som brugte disse links til at vurdere relevansen af en hjemmeside. Selvom der er mange ting at optimere på, må du også huske linkbuilding.

Her er en hjælpende hånd

Er du ny i online verdenen eller vil du bare gerne være klogere på, hvad Google tænker og vægter højt? Så start med Linkbuilding.dk’s guide til søgemaskinetopimering.

Linkbuilding har ændret sig meget igennem årene. Forestil dig, at du var syg og havde brug for gode råd. Hvem ville du så stole mest på? Fem læger eller 50 tilfældige mennesker på gaden? Nu antager vi, at du ikke har haft en rigtigt dårlig oplevelse med læger, for du ville nok stole på lægernes råd og vejledning. Selvom der er færre meninger, så får du disse meninger fra eksperter. Kvaliteten af deres råd vejer mere end de 50 tilfældige meninger. Søgemaskinerne fungerer på samme måde. De tæller antallet af links til hjemmeside, men ikke alle tæller lige meget – dem af god kvalitet vejer selvfølgelig mere.

Hvad er gode links?

Det virker meget oplagt at sortere links på den her måde, hvor mange opvejer relevans og antal mod hinanden. Men, det har ikke altid været sådan. Vi skal rent faktisk ikke mange år tilbage før dette ikke var en realitet. Før i tiden havde rigtigt, rigtigt mange hjemmesider stor succes med at købe links, som bare var genereret af maskiner. Maskinerne oprettede hjemmesider, som eneste formål var at generere backlinks til andre hjemmesider. På denne måde kunne en hjemmesideejer få flere tusinde backlinks for ganske få kroner. Men, samtlige af disse links var af meget lille værdi og da Google lancerede deres Google Penguin opdatering blev alle disse hjemmesider smidt ned på Google rangeringen. Googles pingvin havde nemlig til opgave at sammenholde antallet af links til deres samlede værdi. Hvis pingvinen kunne se, at man havde alt, alt for mange links ift. den samlede værdi ville man blive straffet ved at blive smidt langt væk fra side 1.

Det kan lyde farligt, at man kan blive straffet af Google, fordi man har for mange dårlige links. Men, der kommer ingen ko på isen medmindre man selv skubber den derud. Man skal næsten aktivt opsøge dårlige kilder til backlinks for at blive ramt af en straf fra Google. Men, for at sikre, at din forretning kan overleve på lang sigt, er det en god ting at arbejde efter Googles regelsæt. Vi vil derfor på det kraftigste anbefale dig at læse vores guide. Alle vores strategier vil hjælpe dig med at lave Google-venlige backlinks til din hjemmeside, således du kan komme op på side 1 – nemlig der, hvor kunderne er!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.