Danske firmaer med international succes

Danmark er bare en lille prik på verdenskortet, men alligevel kender de fleste vores land. Nok er Danmark lille på verdenskortet, men i de fleste virksomheders bevidsthed, så fylder Danmark rigtig meget. På trods af landets størrelse, så har vi nogle virksomheder, der er internationalt kendte, og som vælter sig i succes. Udenlandske virksomheder kan altså ikke ignorere Danmark, da vi har mange store virksomheder, der bidrager med rigtig meget på global plan. Bor man selv i Danmark, så er der da også nogle virksomheder, som man helt sikkert kender, hvilket skyldes den store omtale, som deres succes har bragt dem i medierne. Herunder kan du kort læse om nogle af de store virksomheder, som Danmark har at byde på.

Seks store firmaer med succes

Det er umuligt ikke at kende til Lego efterhånden, og det kan uden tvivl siges, at deres succes er enorm, når man ser på verdensplan. I 2014 kom ”Lego the Movie” ud i biograferne og den havde kæmpe succes på verdensplan. I filmen var der en lang række store skuespillere, som lagde stemmer til de små figurer. Den ekstremt populære film hjalp Lego med at gøre deres navn endnu mere kendt. Stort set alle mennesker kender til Lego, og deres succes er helt utrolig. Som dansker kan man altså ikke være andet en stolt, når man ser hvordan de begår sig på det internationale marked.

En anden spiller, som har vokset sig stor, er Samson-pumps.com. De tilbyder helt ny teknologi på deres felt, og i udlandet er de altså en vigtigt brik, hvilket også har gjort dem meget kendte.

En topspiller fra Danmark er Novo Nordisk, som på verdensplan også har stor betydning for stort set alle lande. Novo Nordisk leverer nemlig medicin til rigtig mange lande på verdensplan, hvilket også gør dem til Danmarks største medicinalvirksomhed. Derudover er virksomheden, hvis man regner på markedsværdi, den største i hele Danmark, som med tydelighed indikerer hvor stor en virksomhed det egentlig er. Novo Nordisk opererer meget internationalt, hvilket også har betydet, at de er blevet en af de store virksomheder, som mange udenlandske personer kender til.

NHK Group er en virksomhed, som er rejst sig som en kæmpe på det internationale marked. Dette skyldes deres gode maskindele, som virksomheder ikke kan undvære. De tilbyder en masse højkvalitetsprodukter, som mange virksomheder i verden ikke kan undvære. Vil du vide mere om denne spændende virksomhed, så klik her.

AP Møller – Mærsk A/S er også en virkelig kendt virksomhed i det store udland, hvilket kan konstateres, eftersom de opererer i ca. 130 lande. Mærsk arbejder med transport, udvikling af olie og naturgas samt handel med dagligvarer. Mærsk sikrer sig også hele tiden tv-tid ved at medvirke i en lang række af de store Hollywood film, hvor det ofte er muligt at finde en container fra Mærsk, hvilket skaber kendskab i udlandet til den store danske virksomhed. Skal man måle på omsætning, så er Mærsk den største i Danmark, hvilket også bevidner om en stor virksomhed, da man altså i Danmark har en lang række virksomheder, som omsætter for milliarder.

En anden stor virksomhed er Vestas, der fremstiller vindmøller. Vestas regnes som den førende virksomhed i verden inden for deres felt, hvilket også er ensbetydende med, at her er en virksomheden, som på internationalt plan har meget at skulle have sagt.

Danmark er et lille land, men nogle af vores virksomheder har alligevel sat os på verdenskortet i det store udland. De fire ovennævnte virksomheder er blandt de klart største i Danmark, men også på verdensplan er de godt med, da deres succes har været helt fantastisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.