De 8 største sportsprofiler fra 2016

Året, 2016, bød på utrolige sportsøjeblikke skabt af utrolige sportsudøvere.

Der var de atleter, der cementerede deres status som verdens bedste. Dem, der syntes at dukke op ud af den blå luft. Og dem, der leverede rørende øjeblikke.

Vi har samlet en liste over 8 af de atleter, som stak mest ud i 2016.

1. Michael Phelps

En smule skuffet og træt af svømning efter OL i London i 2012 søgte Michael Phelps en bedre afslutning på sin karriere i Rio de Janeiro.

En bedre afslutningen var præcis, hvad han fik.

Den mest dekorerede svømmer nogensinde vandt 4 guldmedaljer og en enkelt sølvmedalje i år. Hermed har han i løbet af sin lange OL-karriere vundet i alt 28 medaljer, hvoraf 23 var lavet af guld.

2. Usain Bolt

Manden, der også kaldes ”The Lightning Bolt” var en anden af de helt store sportsprofiler, der trak sig tilbage, mens han stadig var på toppen.

Han er den første sprinter, der har verdensrekorden for både 100- og 200-meter løb. Ved OL i 2008 og 2012 vandt han begge gange 3 guldmedaljer, og ved dette års OL gentog han denne tradition.

3. Alistair Brownlee

Briten vandt i år sit andet OL-guld i triatlon i Rio. Derudover vakte han også opmærksomhed, da han ofrede sin egen mulighed for at vinde VM i Mexico ved at bære sin bror over mållinjen. Han er med på denne liste for at være et fremragende sportsforbillede. Se videoen her:

https://www.youtube.com/watch?v=CS0GkCfljqk

4. Andy Murray

Ved starten af sæsonen så amerikaneren, Andy Murray, ud til at være dømt til at forblive verdens nummer 2 – lige under tennismuren, der også kaldes Novak Djokovic. Men midtvejs i sæsonen kom Djokovic i problemer, da han røg ud i første runde af OL. Murray viste uovertruffen stabilitet og gåpåmod. Han sikrede sig OL-guldet og herefter Wimbledon-trofæet. I ATP-finalen slog han Djocovic og tog således fortjent skridtet op til ranglistens 1.-plads.

Det ser ud til at Murray hermed er trådt ud af Djokovics skygge. For siden, Bet365, der tilbyder online spil og oddsforslag, vurderer at de to spillere har de samme chancer for at vinde Wimbledon næste år (begge gives odds 2.25).

5. Cristiano Ronaldo

Hvilken fodboldspiller tør drømme om at vinde Champions League og EM det samme år? Cristiano Ronaldo leverede så store resultater i år, at han (med en god margen stemmer!) vandt Ballon d’OR (titlen, der tildeles verdens bedste fodboldspiller) foran rivalen, Leonel Messi.

6. Det danske herre-håndboldlandshold

Ikke just en enkelt person. Det ville imidlertid være en skam at fremhæve blot én spiller frem for hele holdet. For det var de danske herres tætte, indbyrdes spil og fighterånd, der i sidste ende førte til en sejr over de franske favoritter ved OL. Hermed skrev de historie, da de vandt Danmarks første OL-guld i håndbold nogensinde.

7. De danske badmintonherre

Inden OL leverede de danske badmintonherre en lige så historisk sejr, som det danske håndboldlandshold. Selv uden Danmarks stærkeste dobbeltpar, Mathias Boe og Carsten Mogensen, lykkedes det holdet at vinde Thomas Cup – også kaldet VM i badminton. Danmark slog hermed favoritterne, Indonesien, og efter 8 andenpladser ved tidligere Thomas Cups syntes dette fuldt fortjent.

8. Amalie Dideriksen

Bogstavelig talt ingen – og da slet ikke rivalerne, Kirsten Wild og Marianne Vos – så Amalie Dideriksens sejr komme. Med et langt mindre hold formåede danskeren at finde nok plads og momentum i feltet til at vinde VM i landevejscykling i Doha, Quatar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.