Forbered dig på en god seniortilværelse

Som ung er alderdommen ikke noget, man gider give så mange tanker. Der er i dag fokus på at forblive ung så længe som muligt både i fysik og udseende. Det er dog vigtigt at bemærke, at det at blive ældre, ikke behøver at være en dårlig ting. Man må huske på, at man i bund og grund ikke er ældre, end man føler sig, og at der er masser af ting, man kan gøre for at have det godt – også i seniortilværelsen. Læs mere nedenfor og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for at have det bedst muligt livet igennem.

Regelmæssig motion

Det er vigtigt at holde kroppen aktiv og i gang livet igennem, så den ikke falder sammen og går helt i stå. Som ældre kan man dyrke motion, på det niveau man er på, og med de forudsætninger man har i forhold til fysisk kunnen og evt. smerteniveau. Det handler om at finde den form for motion, der motiverer, og hvor man har det godt mens det udføres. Nogle ældre kan fx cykle, andre kan svømme, nogle kan gå ture og enkelte kan sågar løbe. Uanset hvad der passer til dig, er det godt for krop og hjertekar-systemet at bevæge sig dagligt og få pulsen op. På denne måde holdes kroppen ved lige, og du vil, alt andet lige, få et længere og sundere liv.

Tænk over kosten

I forlængelse af motion kommer kosten, som også er et vigtigt element for at holde kroppen sund og rask. Som ældre er det ikke sundt at være på decideret slankekur eller diæt, men det er fortsat sundt at tænke over, hvad man kommer i munden og vælge de gode fødevarer. Spis fx rigeligt med frugt og grønt og undgå umættet fedt. Dertil kommer, at det generelt er vigtigt at skære ned på sukker og spise varieret. Som ældre er det godt for musklerne at få rigeligt med protein.

Benyt de hjælpemidler der er til rådighed

Som ældre er det med til at øge livskvaliteten, at man kan blive ved med at lave de ting, man har været vandt til. Det er i denne forbindelse ekstremt hæmmende pludselig at lade sig begrænse, og det kan føre til depressionslignende tilstande. Det er derfor væsentligt, at man som ældre benytter sig af de hjælpemidler, man har behov for. Du kan læse mere om hjælpemidler på nettet. For nogle kan det fx være anvendeligt med et høreapparat, for andre en stok eller en rollator og for andre igen noget helt andet. Uanset behovet er det vigtigt, at man får søgt om det eller købt det, således at du kan fortsætte livet nogenlunde på konstant basis.

Bliv ved med at opleve og socialisere dig

En af de vigtigste ting, når man bliver ældre, er at man ikke pludselig, begynder at isolere sig derhjemme. Dette kan nemlig føre til ensomhed. Bliv ved med at komme ud og opleve ting og deltag fx i arrangementer med andre ældre. Der findes i dag masser af sociale aktiviteter, du kan deltage i med andre seniorer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.