Frisk kontoret op med 3 gode tips

Det er vigtigt at have et godt og frisk kontor, med masser af glæde og friskhed. Det giver nemlig et godt arbejdsmiljø, og det giver nogle gode og friske medarbejdere. Og medarbejdere der er glade og friske yder mere, så det hjælper alle hvis man sørger for at der er en god stemning og at det er rart at komme på arbejde.

Og som sagt er et kontor der er lidt friskt en rigtig god ting hvis man prøver at få et godt miljø, så derfor får du her 3 tips til at friske kontoret op:

Planter og grønt

En rigtig god måde at få masser af friskhed på kontoret er at få masser og masser af planter og grønt ind. Det skal være rigtige planter, men kan også godt være malerier og billeder. Bare det ikke er sådan nogle fesne plastikplaneter, de de ikke giver samme effekt.

Der er flere grunde til at det er godt at have planter på kontoret. Den første er at det er rart for medarbejderne, det virker hyggeligere med lidt liv end når det bare er goldt og sterilt.

Det andet er at det er godt for indeklimaet, det det bliver simpelthen bedre når der er planter, og det hjælper også rigtig meget til at få medarbejdere der er glade og friske og ikke bliver syge. Det var to af grundende, men der er en til, som er rigtig spændende for dig som leder.

Undersøgelser viser nemlig at folk bliver bedre til at arbejde hvis de har noget grønt at kigge på. Man har lavet undersøgelser hvor folk skulle klikke med musen hver gang der kom et tal op på skærmen, undtaget når et bestemt tal kom frem (det kunne f.eks. være tallet 3). Man havde så to grupper, én der bare skulle arbejde, og én gruppe der en gang i mellem skulle kigge 10 sekunder på et billede af et træ.

Det viste sig at den gruppe der kiggede på billedet af et træ arbejdede meget bedre end dem der ikke gjorde det, og den samme effekt kan du få hvis du køber planter til kontoret. Det koster godt nok nået at købe ind og at få dem vandet, men pengene bliver hurtigt tjent ind igen.

Farverige kontorstole

Det er super med planter, men hvis man for alvor skal friske kontoret op skal man også kigge på møblerne. Og her er kontorstolene et rigtigt godt sted at starte. De behøver nemlig ikke være sorte eller hvide eller grå, men kan være alle mulige forskellige spændende farver. Og så behøver det slet ikke at være dyrt at skifte stolene ud. Kigger du på et firma som Dankontorstole kan du få 157 kontorstole fra 2195 kr. så her kan du få et kæmpe udvalg uden at det behøver koste en bondegård. Lad hver medarbejder vælge en stol han eller hun er specielt glad for (bare den er frisk og ikke sort og kedelig) og så vil du hurtigt se hvordan de bliver gladere for deres arbejde.

Ordentlig belysning

Den sidste ting der er rigtig vigtigt er at der er ordentlig belysning på kontoret, for ellers kan man sagtens funke op så tosset man vil, men hvis lyset ikke følger med så bliver det hurtigt mørkt og trist alligevel.

Man kan gøre flere ting med belysningen, og man skal lige holde tungen lige i munden, for på den ene side skal man ikke gøre det for mørkt, men man skal også holde sig fra at gøre det alt for koldt og sterilt, så det er med at finde den gyldne mellemvej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.