Gør det selv: Pudsning af dine indvendige vægge

Har i selv nogle ældre og slidte vægge, kan det være en ide, at pudse dem op for at få dem til at stå flottere og give boligen, et nyere og mere moderne look. Hvad skal man så overveje inden forbedring af dine vægge? Se her denne guide, som hjælper dig godt på vej til dit næste renoveringsprojekt af dine slidte og gamle vægge.

Hvilke vægge er oplagt selv at pudse

Vægge muret i tegl og mursten er som regel anvendelige til at pudse, dog kan det nogle gange være en udfordring, at få pudsen til at sidde ordentligt, på helt nye maskinstrøgne sten og det er derfor nemmest og mest ligetil, at gå i gang selv hvis du har mure, som er muret i blød- eller håndstrøgne sten.

Overvejelser inden pudsning

Det er ikke fordi det styrker væggen eller fundamentet, ved pudsning af vægge og det vil derfor mest almindeligt være fordi, man vil højne den visuelle udstråling og look, som bygningen har på nuværende tidspunkt. Fordele kan her være, at det kan give væggene og rummet et mere roligt og et lysere rum, da væggene får en mere glat overflade og ens overflade. Ulemper kan dog her være, at selve væggen kan få større risiko ved, at tage skade når væggen få diverse stød, end en normal muret væg ville have.

Klargørelse af væg før pudsning

Dit resultat afhænger i de fleste tilfælde også, hvor grundigt og hvor godt, du selv klargøre den væg der skal pudses, før du går i gang. Her skal du først udbedre skader på både selve dine sten, men også i fugerne. Sørg også for at din væg bliver renset godt igennem, for bl.a. snavs og fedt på overfladen og brug her forskellige produkter lavet til specifikt dette. Husk også, hvis du retter skader på fuger, skal de sikre at gå 1,5 cm ind fra overfladen, for at sørge for at dine forbedringer vil holde og ikke krakelerer.

Tykkelse på pudslag

Alt afhængig af mur og hvilket udtryk ved det endelige resultat, er der her forskellige tykkelse puds du skal pudse på din væg.

Et komplet dækket lag skal normalt have 2 til 3 gange pudslag på, vælger du i stedet et tyndt lag puds, ved kun et lag, kommer du oftest stadig til, at kunne se den murede væg gennem pudslaget. Hvis du vil undgå at male kan du også vælge, at pudse væggen op i et indfarvet tyndpudslag.

Udvendige væge

Ved udvendige vægge kan denne renovering blive noget mere komplekst og alt afhænger, om du skal have en helt facaderenovering eller det kun er enkelte vægge, hvilken løsning der er mest optimal at anvende. Her kan forskellige muligheder bl.a. være vandskuring af hus, facadeisolering eller eks. netpudsning af hus for at nævne et par stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.