Hemmeligheden bag et succesfuldt vægttab

Du har i lang tid arbejdet imod et vægttab. Men hver gang du synes det går fremad, begynder det at gå dårligt. Det er som om din vægt er ligesom en yoyo – din vægt kører op og ned, og det virker umuligt at holde den nede.

Kan du genkende dig selv i ovenstående eksempel? Har du en lignende følelse omkring vægttab og træning? Føles det som en hård kamp at bevare viljen og motivationen om at leve sundere?

Du er bestemt ikke den eneste der har tænkt disse tanker. Det er nemlig utroligt frustrerende ikke at nå målet, når man gang på gang er så tæt på!

Du har set andre nå målet, og det undrer dig sikkert, hvorfor du ikke når i mål, når det virker som alle andre gør.

Hvad er deres hemmelighed? Hvorfor er deres vægttab mere succesfuldt? Og vigtigst af alt: hvad kan du gøre for også at nå målet?

Find dit hvorfor

En del af de kendte selvhjælpseksperter giver følgende råd, når det kommer til at nå sine mål – hvad enten det er at blive gældfri, spare penge op eller at leve sundere: Kend dit hvorfor.

Lyder dette også lidt mærkeligt i dine ører? Her er forklaringen på hvorfor dette råd virker:

Når du ved hvorfor du vil tabe dig, er det nemmere for dig at forblive motiveret. Når du har defineret dit hvorfor, står grunden til at du vil spise sund kost, motionere og drikke rigeligt vand meget klarere.

Hvad er dit hvorfor? Hvorfor vil du tabe dig?

Er det fordi du vil forbedre din livskvalitet? Vil du mindske risikoen for at få livsstilssygdomme? Vil du kunne have lige præcis det par bukser på?

Uanset hvad dit hvorfor er, er det dit hvorfor. Det er det, du skal holde fast i for at kunne bevare din motivation.

Søg tonsvis af inspiration til din sunde livsstil

Når du har dit hvorfor på plads, er du motiveret til at nå i mål med dit vægttab. Så langt, så godt!

Selvom du ved hvorfor du spiser sundt og motionerer, betyder det ikke at du slipper for lysten til at give op. Når du har været vant til at leve en bestemt livsstil, er det klart at du vil savne den i starten.

Søg derfor efter masser af inspiration til hvad du kan erstatte dine gamle knap så sunde vaner med. Der findes mange blogs, magasiner og personer derude, som du kan lade dig inspirere af.

Træn på dine egne præmisser

For at opnå et varigt vægttab, er en kostændring ikke nok i de fleste tilfælde. Du må derfor også sørge for at få motion.

Noget der afholder mange fra et succesfuldt vægttab, er frygten for at træne offentligt. Men hvem siger, at du absolut skal gøre det?

Du skal finde den form for træning, der får dig i mål – hvad enten det er løbeture i naturen eller træning på for eksempel en crosstrainer hjemme fra stuen af.

Vælg den træningsform der gør dig glad – så er du et skridt tættere på et succesfuldt vægttab!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.