Hold corona fra døren på arbejdspladsen

Hvordan skal vi bekæmpe en fjende, vi ikke kan se, og som altid vil sprede sig blandt mennesker? Vi kan ikke bekæmpe den ved at begrænse smittespredning. Det lader sig ikke gøre ved, at vi holder arbejdspladserne menneskefri eller holder samfundet lukket – så er prisen alt for høj. I stedet skal vi holde arbejdspladsen ren, pæn og bakteriefri. Det gøres ved f.eks. at spritte af, ved at holde sig for munden ved hoste og ved generelt at holde et sundt indeklima. Virus lever det bedste liv, hvis de får frit løb og lejde, så giv dem det modsatte.

Vi skal alle gøre vores

At bruge håndsprit er en meget lille pris at betale for at bekæmpe corona, og det er desværre heller ikke det eneste, du skal gøre. Test er meget aktuelt og skal på de fleste arbejdspladser kunne fremvises som negativ for at komme ind på kontoret. Men alle mennesker kan ikke testes hele tiden. En test hver eneste dag er en kende for voldsomt. Derfor kan testene ikke stå alene, de skal bakkes op af et sundt kontorklima. Her er det vigtigt, at der gøres rent på borde, vægge og andre overflader, hvor hænder mødes. Det er vigtigt, at der sprittes af hyppigt, så en eventuel virus dør, før den gør skade.

Virus lever videre i samfundet

Det bedste og stærkeste redskab, vi har i kampen mod covid-19, er naturligvis vaccinerne. De er effektive og lader os opretholde et normalt liv, selvom virus stadig vil florere iblandt os. En virus, der har fået så godt fat i jordens befolkning, vil naturligvis ikke forsvinde sådan uden videre. Vi skal forvente, at den lever videre i samfundet i mange år frem. Derfor bliver en corona-fjendtlig arbejdsplads med rengøring og afspritning ved med at være meget aktuel. Arbejdspladsen skal holdes ren og bakteriefri, også når covid-19 ikke længere er et større sundhedsproblem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.