Husk arbejdsglæden når din millionforretning skabes

En god forretning med en god økonomi, kommer ikke udelukkende på baggrund af hårdt arbejde. Det handler også om at have den rette tilgang til virksomhedsdrift, hvis man skal have succes med sin forretning.

Det gode miljø

Det hele starter i et godt miljø. Find et kontor der indfrier dine forventninger i forhold til plads, lys og beliggenhed. Når man er selvstændig bruger man rigtig mange timer på sin virksomhed. Derfor er det også essentielt at man har en lokation, der skaber motivation og trivsel. En rigtig god idé, er at have flere forskellige arbejdsstationer på sit kontor. Det kan være en sofagruppe, hæve-sænke borde m.m. Små banale ting, der i princippet gør en stor forskel på lang sigt, da variation i forhold til arbejdsposition og stilling, er super vigtig, hvis man ønsker at højne sin effektivitet. Det er meget lavpraktisk, men har faktisk en stor værdi.

Vi er forskellige

Vi skal altid huske på, at hvad der eksempelvis virker motiverende for dig, ikke nødvendigvis er motiverende for din kollega. Men det er vigtigt, at vi kender hinanden styrker og svagheder, hvis man er flere end blot sig selv. Det starter med at man lære at kende sin egne først. Dette er der rigtig mange virksomhedsejere der ikke er bekendt med, og det kan også være svært at tale om, hvis man ikke har overvejet det før.

Kampen mod sig selv

Et selvstændigt arbejdsliv kan hurtigt blive en kamp mod sig selv. Du opsætter mål. Du indfrier dine mål. Du opsætter nye mål. Du indfrier de nye mål. Fremgang og vækst er ikke en dårlig ting, men det må bare ikke blive et hamsterhjul, hvor der ikke er plads til at fejre succeserne i mellem. Hvis man udelukkende fokusere på fremdrift, men glemmer sig selv på rejsen, bliver rejsen ikke en fornøjelse, men rettere en kamp mod sig selv. Dette kan være svært at kapere på lang sigt.

Trivsel er et nøgleord

Trivsel på sin arbejdsplads er ligeså vigtigt, hvis ikke vigtigere hvis man er selvstændig. Generelt arbejder du mere hvis du er selvstændig – alt andet vil på forhånd blive en ligning der ikke går op. Der er rigtig mange aspekter der spiller ind indenfor trivsel og arbejdsglæde. Det handler i høj grad om fundamentet, som vi indledningsvist beskrev i dette indlæg – altså kontormiljøet. Men husk så, at et dejligt miljø ikke alene kan danne trivsel, du skal altid have dig selv med på rejsen.

Accepter dine styrker og svagheder

For at få dig selv med på rejsen, er det sikkert at du bliver nødt til at kunne acceptere dine styrker og svagheder. Dine svage sider, kommer til udtryk i dine arbejdsopgaver hvor du er mindre effektiv. Tag i den situation stilling til, om du på nogen måde kan ændre dette ved at skabe en form for selvmotivation. Selvmotivation kunne eksempelvis være, at du udelukkende laver bogføring, samtidig med du også hør dit favoritmusiknummer.

Små glæder. Små sejre. Det hele skal fejres og huskes på iværksætterrejsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.