Husk at få lavet en tilstandsrapport, når du skal sælge hus

Står du og skal sælge din bolig? Så er det en rigtig god idé at få lavet en tilstandsrapport inden, sådan at du slipper for uventede klager fra køberne.

En tilstandsrapport er noget er det vigtigste at huske, når man skal sælge sit hus. Og det er lige meget om det er en ejerlejlighed, et sommerhus eller et almindeligt parcelhus. En tilstandsrapport er nemlig et dokument, der beskriver bygningens faktiske tilstand, og det er vigtigt at kunne give køberne, sådan at det kan dokumenteres i forbindelse med forsikringssager, hvordan husets tilstand var ved husoverdragelsen.

De allerfleste bolighandler starter med, at der bliver udarbejdet en tilstandsrapport, men det er faktisk frivilligt, og det er noget sælgeren selv skal stå for at skaffe. Men tilstandsrapporten er nødvendig for at man kan tegne en ejerskifteforsikring, og det betyder, at den forsikring dækker over eventuelle skjulte skader i boligen, som sælgeren eller køberen ikke kendte til på købstidspunktet, og som derfor ikke fremgår i rapporten. Dermed er du som sælger frigjort for udgifterne i 10 år med en ejerskifteforsikring.

Mk byg consult tilbyder at udarbejde en tilstandsrapport på din bolig, sådan at køberen også får den nødvendige indsigt og kan føle sig tryg ved overdragelsen, samtidig med at du som sælger kan frigøres for efterfølgende eventuelle udgifter, der ikke anføres i tilstandsrapporten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.