Ideer til den sjove julefrokost for hele familien

Vi er nu i slutningen af Oktober og det er derfor snart tid til de årlige julefrokoster med arbejdet, vennerne og familien. Der skal her holdes julearrangementer for hele familien, hvor alle som store som små samles i julens tegn og god mad og drikke. Men hvordan laver man julefrokosten sjov og ekstraordinær, hvor hele familien kan være med? Der skal her selvfølgelig være mad og drikke, hvor alle kan være med også børnene. Der skal her også være sjov aktiviteter, som kan samle og more alle aldersgrupper og skabe god og hyggelig stemning.

Pakkeleg

Denne kender vi næsten alle sammen, men er dog en klassiker, som kan skabe god stemning til enhver julefrokost. Det kan dog godt skabe lidt dårlig stemning blandt de små, da det kan være en meget unfair leg, hvor ikke alle vinder lige meget. Men når det er sagt, er det noget man skal lære og spillets intensitivitet og spænding gør det til en sikker vinder.

Lej en julemand

Dette er også en gammel tradition, hvor julemanden lige pludselig dukker op og uddeler gaver til børnene og skaber dejlig julestemning. Det er dog ikke alle familier, som har en som vil være oplagt til at være julemand og børnene kan også mange gange hurtigt se og gennemskue, hvem det er der er klædt ud som julemand. Det er her derfor en ide at leje en julemand til jeres familiearrangement, da denne kan dukke op uden at blive genkendt samt, at det er en professionel der kan være meget overbevisende. Her kan det også være underholdning for de voksne at overvære og det kan blive brugt som en længere underholdning for børnene, i form af eks. historie læsning fra julemanden.

Mus

En anden juleleg hvor alle kan være med er legen mus. Her får alle et vis antal pebernødder og mens den enkelte person har lukkede øjne, udpeges her en pebernød som er musen. Vedkommende begynder så at spise sine pebernødder, til han/hun tager pebernødden som er musen, hvor alle råber MUS. Den som når at spise flest har vundet. Har flere samme antal kan det her gå ud i en ekstra spændende finaleomgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.