Lær vores fortid at kende

Vores fortid er enormt spændende hvis man tager tiden til at læse sig gennem den og forstå den. Det er jo flere tusinde år siden at de første mennesker begyndte at betræde vores jord, og man skal ikke så langt tilbage før vores tidsregning begynder. Der har selvfølgelig været en masse forud for dette som fx hele den egyptiske civilisation med pyramiderne, men det er ikke dem, som vi vil beskæftige os så meget med i dag. Det er nemlig det der er sket efter at vi kommer over Jesu fødsel og død og begynder vores egen tidsregning.

Der har været mange krige

Hvis man vil have en forståelse for hvad der er sket så er det altid en god ide at tage udgangspunkt i nogle af de historiske personer, der har levet gennem tiderne. Man kan fx tage et kig på Napoleon som jo tog over og blev kejser i Frankrig i starten af det 1800-tallet. Han klarede det dog ikke længe for med sine storhedsplaner så endte han med at tabe alt hvad han havde fået opbygget og det endte med at han endte sine dage på en lille ø, hvor han døde trist og forladt som bare 52 år gammel. Så har der selvfølgelig været andre personer som Hitler, Stalin og mange andre som har præget vores historie indenfor de sidste 100 år – dem kan man i øvrigt læse meget mere om på wikipedia.com. Disse personer er nogle af de mest onde personer, der har betrådt denne jord, men man skal huske på at for hver ond person, så har der været en tilsvarende god person, som har været der til at stå i mod alt det onde.

Hvad har disse historiske personer til fældes?

Mange af disse historiske personer har det til fældes at de alle har været med til at sætte sit præg på vores verdenshistorie. Det siger ikke så lidt, og der er mange kendte og mindre kendte personer, som i gennem tiderne har sat deres klare og tydelige præg på den måde som vi lever vores liv på den dag i dag. Det har været en lang vej for at komme her til men når man kigger tilbage gennem historien så kan man heller ikke blive andet end dybt imponeret over alt det som vi i fællesskab har opnået sammen. Hvis man vil læse meget mere om hvad de forskellige historiske personer har sagt, så kan man tage et kig på den her side ved at klikke her. Vi er selvfølgelig slet ikke færdige endnu og vores historie er faktisk først kun lige begyndt.

Hvad bringer fremtiden for os?

Der er meget man kan begynde at tænke over, hvis man først begynder at tænke på, hvordan fremtiden ser ud. Lige nu er der masser af spekulationer om hvornår vi begynder at bosætte os på en anden planet. Du har muligvis hørt om SpaceX og Elon Musk som jo lige nu er i færd med at prøve at gøre menneskeheden til en race der bor på flere forskellige planeter. Derfor er det utrolig vigtigt at du husker på alt det der er gået forud for det nu, og i øvrigt husker at nyde hvor heldige vi er, at vi sidder her i dag og har det så godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.