Løb bedre og bliv klogere samtidig

Der er ret mange ting der er gode ved at løbe. Det er super sundt at komme ud at røre sig, bruge kroppen lidt, få noget motion. Man får mere energi af det i hverdagen også, det at man bruger kroppen fjerner ikke energien, der kommer bare mere til. Mange tænker måske på kroppen som et batteri, hvor at man har en vis mængde energi, og når man så gør noget hårdt forsvinder energien. Og det er også delvist rigtigt, og det er også derfor at man efter en lang og hård dag er helt smadret og tør for kræfter. Men folk har måske misforstået hvad det så er der lader batteriet op. For kroppen er ikke (kun) et batteri som bliver ladet op i sengen i løbet af natten. Det er også en dynamo, en dynamo der bliver bedre og stærkere og mere opladt af at blive brugt, f.eks. når man er ude at løbe.

Og derfor er der heller ikke noget underligt i at man gerne vil ud at gøre sin dynamo lidt bedre og stærkere, gerne vil få mere energi. Kort sagt – blive bedre til at løbe.

Omvendt er der heller ikke er noget at sige til at man også gerne vil være lidt klogere – det er sjovt at lære nyt og udvide sin horisont. Heldigvis er der en måde hvor du kan gøre begge ting på samme tid.

Løb med et iPhone sportsarmbånd

Det første du skal bruge er en iPhone, eller en anden form for smartphone. Så skal du have en måde at have den med ud på løbeturen, og her skal du bruge et iPhone sportsarmbånd ligesom dem du finder inde på denne side. Og endelig skal du have fat i nogle gode lydbøger som du kan få over på din telefon.

Nu skal du så bare ind at hente lydbøgerne, og lægger dem over på din iPhone (de fleste steder burde det være lige til, men hvis du får problemer med det kan du enten skrive til supporten der hvor du henter dine lydbøger eller kigge inde på iPhoneluppen.dk og se om ikke der er nogle guides til det).

Når du så skal ud at løbe er det bare at putte telefonen i armbåndet, hovedtelefonerne i ørerne, tænder for lydbogen og så er det ellers bare om at komme af sted.

Hvorfor virker det

Hvis vi første skal kigge på hvorfor det er man bliver bedre til at løbe så handler det om at man skal fokusere på noget andet end det faktum at man løber. Man skal altså narre hjernen og kroppen sådan at den helt glemmer at den er træt. For hvis først kroppen begynder at tænke på benene der er trætte eller lungerne der har svært ved at følge med så bliver det meget svært at abstrahere fra det igen, og så kommer alt fokus til at være på hvor hårdt det er. Og så bliver det også meget hårdt, og så sætter man naturligt farten ned.

Ved at have fokus på det der sker i bogen kan kroppen bare køre på rutinen, benene bevæger sig selv, og man opdager slet ikke at det er hårdt.

Hvis man skal kigge på hvorfor det er man bliver klogere så handler det om at man får noget nyt input til hjernen, noget der er værd at tænke over, og som så måske kan sætte nogle tanker i gang. Man kan også narre hjernen hvis man hører musik, men det bliver man bare ikke klogere af, så det er meget bedre at vælge lydbøger i stedet, eller evt. podcasts som også lidt har samme effekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.