Renovering af dit gamle badeværelse: Hvad kan du selv gøre?

Det er meget afhængigt af, hvor stort et omfang af renovering, vi taler, om det kan være nødvendigt at hente hjælp hos en fagmand. Hvis du vil rive hele badeværelset ned og starte helt fra bunden, kan det være nødvendigt at give en fagmand et kald. Din lokale fagmand ved nemlig, hvordan du får mest ud af dit badeværelse, og hvordan du bedst bærer dig ad. 

Skal det være et gør-det-selv-projekt? 

Hvis du ikke har ti tommelfingre og har en smule erfaring inden for området, kan det lade sig gøre at gøre badeværelsets renovering til et gør-det-selv-projekt. Men vi anbefaler dog, at du rådgives hos en fagmand, sådan du får fliserne sat ordentligt op, og der ikke kommer fugt omme bagved fugerne. Når vi taler om badeværelsesprojekter, er det virkelig vigtigt at gå i gang med omtanke, da det skal laves ordentligt, ellers kan du risikere, at der kommer skimmelsvamp derude. Skimmelsvamp kan man nemlig først opdage, når skaden er sket, så det er vigtigt at være opmærksom på disse fælder. 

Dekorér dit badeværelse 

Du burger mere tid på dit badeværelse i løbet af dit liv, end du lige går og regner med. Vi vil anbefale dig, at du derfor sørger for, at dit badeværelse er hyggeligt. Du kan skabe lidt hygge med nogle kurve til opbevaring, lidt stearinlys, et flot badeforhæng og skønne billeder på væggen, hvis du har et stort badeværelse. Skab en rød tråd igennem dit badeværelse ved, at din sæbedispenser, toiletspand og toiletbørste matcher i farverne. Sørg for, at du skaber et rum med rolige naturfarver, så badeværelset bliver et rum, hvor man kan slappe af med et langt bad uden at blive forstyrret af noget vildt og overraskende. 

Spejl og belysning skal være i top 

Du bruger dit spejl ude på badeværelset hele tiden, hvorfor det er vigtigt, at det er af god kvalitet, så du får mest ud af det. Det kan være et spejl med indbygget belysning, hvilket er en god hjælp til at se bedre og flere detaljer igennem sit spejl. Derudover skal du huske, at lys ved eller i spejlet ikke er nok belysning til at lyse badeværelset op. Det er en god idé at sætte lys op inde i brusenichen, så det ikke bliver for mørkt derinde, når du trækker badeforhænget for. 

Du kan finde alt udstyr til badeværelsether, uanset om du går efter den ultimative renovering eller blot en udskiftning af dit spejl eller belysning. Du vil også kunne finde inspiration til, hvordan du får lavet et hyggeligt og afslappet badeværelse. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *