Samtale emner til dates – Guide til kvinder

Hvad skal i snakke om når i er på date?

Det kræver takt og tålmodighed at lære en ny mand at kende, og du kan ikke forvente at gå fra jeres første stævnemøde og vide præcis, hvem han er – det finder du kun gradvis ud af i dagene, ugerne, månederne og årene, der kommer. Se samtalen mere som et hurtigt overblik over, hvad han er for en type, og hvordan I svinger sammen, dette gælder både online dating og ansigt til ansigt.

Der er gode og dårlige emner at tage op på første date – de gode emner er harmløse, men sigende ting som: Hvad laver han, hvilke hobbyer har han, hvad for noget musik lytter han til, hvilke film kan han godt lide? De mere tricky emner er ting, som du gerne vil vide på sigt, men det kan føre til uretmæssigt ophedede debatter, dårlige indtryk og en betragtelig kølne af følelserne, hvis I diskuterer dem på første date.

Samtaleemnerne, du skal undgå, er:

Eks’er. Du skal naturligvis finde ud af, om han er single, og hvilken slags forhold han er interesseret i, men lad være med udfritte ham om tidligere forhold og sexpartnere (eller plapre for åbenmundet op om det – især hvis du taler negativt om eks’erne).

Politik og religion. I kan ikke leve sammen uden at kende til hinandens overbevisninger i den henseende, men det kan føre til unødigt ophedede diskussioner. Og vil du virkelig droppe din potentielle Mr. Right på grund bagateller eller misforståelser på første date?

Penge. De fleste har svært ved at tale penge med andre – gem det til senere (i hvert fald til regningen skal betales…).

Fremtiden. I hvert fald i detaljer! Det virker meget påtrængende, hvis en af jer allerede på første date indikerer, at I nærmest er klar til flytte sammen og få børn i løbet af et halvt år, hvis den anden ikke er det. Træd varsomt.

Gode huskeregler til en god samtale:

Stil masser af åbne hv-spørgsmål: Hvad laver du? Hvorfor? Hvilke bands kan du godt lide? Det giver ham mulighed for at fortælle.

Lyt til ham. Kig ham i øjnene, og giv ham din fulde opmærksomhed. Han vil elske dig for det, for alle elsker at tale om sig selv, og så lærer du en hel masse om ham med din aktive lytning.

Vær positiv. Lad være med at tale om dårlige forhold, brud, hvor meget du hader din eks eller at disse dit arbejde eller venner. Det skriger dårlig stil.

Vær ærlig. Hvis jeres forhold bliver til noget, er det dumt at blive fanget i en triviel løgn. Pas også på ikke at blive FOR ærlig: Du skræmmer ham sikkert væk, hvis du plaprer op om underlivsinfektioner og dit sidste besøg hos psykologen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.