Ting du skal være opmærksom på, inden du renoverer hus

Det er super spændende at kunne kaste sig over at renovere sit hus, fordi det skaber fornyelse og giver et frisk pust til dit hjem. Ikke nok med det men en renovering kan samtidig forbedre kvaliteten af dit hjem og dermed hæve husets værdi. Du bør dog ikke kaste dig hovedløst ud i en renovering af dit hus uden at have gjort dig nogle vigtige overvejelser og uden at have undersøgt, hvad der overhovedet er muligt i forhold til renoveringen. Her kan du læse mere om nogle af de ting, du skal have i tankerne, når du overvejer at renovere hus. 

Få styr på detaljerne inden du begynder at renovere

Det er fornuftigt at have et budget for din renovering, så at omkostningerne ikke lige pludselig stiger dig over hovedet. Derudover skal du have helt styr på dine forestillinger om, hvad renoveringen skal indebære, og her kan det være en god idé at alle i husholdningen er enige om dette. I skal blandt andet tage stilling til, om der blot er tale om en renovering af enkelte rum, eller om hele eller store dele af huset skal renoveres. Når I har styr på, hvordan I ønsker at slutresultatet skal se ud efter renoveringen, kan I undersøge, om det helt praktisk er muligt at realisere jeres drømme i forhold til renoveringen. 

Riv de rigtige vægge ned

Under en renovering er der rigtig mange, der vælger at få revet vægge ned i deres hus for at skabe mere plads eller lys i hjemmet, men det er utroligt vigtigt, at man ikke begynder at rive bærende vægge ned, da det kan få konsekvenser for hele husets struktur. Hvis du overvejer at rive en væg ned, og er det mindste i tvivl om den er bærende så kontakt en fagmand.

Kontakt dit forsikringsselskab

Det er en rigtig god idé at kontakte dit forsikringsselskab, inden du begynder at renovere, så at du ved, at du er sikret, hvis der eksempelvis skulle forekomme en vandskade, arbejdsskade eller andet under renoveringen. 

Nogle opgaver kræver en fagmand

Det kan sagtens være, at du har masser af mod på at kaste dig ud i en renovering selv, men i nogle tilfælde er det lovpligtigt, at en fagmand påtager sig opgaven, hvilket ofte er tilfældet med opgaver vedrørende el, kloak, vvs og gas. Derfor skal du sørge for at tjekke op på, hvornår det er lovpligtigt at hyre en fagmand.

Står du og mangler en tømrer? Så læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *