Veludførte fuger, en vigtig og kritisk faktor for en holdbar bygning

Fuger er en stor del af ethvert byggeri, de findes i stort set hele bygningen i de forskellige bygningsdele. Der hvor du typisk finder fuger er i murværk, vinduer og i gulvfliser, men de findes stadig mange andre steder i bygningen, alt afhængig af de forskellige bygningsdele og inventar. Fuger er vigtige for de forskellige bygningsdele fordi, de er med til at skabe tæthed. I murstene har du helt sikkert de grå fuger, som er imellem hver mursten. Her er de der for blandt andet at skabe stabilitet, men det er også vigtigt, at de er fuget ordenligt, sådan at regn og slud ikke slipper igennem. Dette er gældende for de fleste udvendige fuger, altså en tæthed, som sørger for, at vind og vejr ikke slipper igennem. Ved indvendige fuger, altså for eksempel i badeværelset mellem klinkerne skal de også sørge for en tæthed, i dette tilfælde en tæthed, som forhindrer alt vand i at sive ud af vådrummet imellem fliserne. Derfor er alle fuger en vigtig og meget kritisk faktor for en holdbar og sund bygning.

Fuger sørger for tæthed og stabilitet

Som sagt, så sørger fugerne for den vigtige tæthed og i nogle tilfælde også for stabilitet. Et andet eksempel er fuger ved døre og vinduer, her bruger man både en ud- og indvendig fuge. Den udvendige fuge fylder mellemrummet mellem et vindue eller dør og en ydervæg – denne fuge skal kunne modstå regn og vindpåvirkning. Den indvendige fuge her, skal derimod være en tæt fuge, som holder vind og træk ude fra boligen indvendigt. Inde på superfugning.dk kan du læse mere om forskellige fuger, priser og generelt blive klogere på emnet. En god ting at blive klogere på er for eksempel, hvilke fuger der bruges hvor og hvilke der er de bedste i de forskellige bygningsdele. Du kan også læse mere om, hvordan du vælger det rigtige fugefirma og hvordan du finder den bedste pris. Hjemmesider som disse er en af grundende til, hvorfor internettet er så god en kilde til al slags viden inden for byggeri.

Få udført reparation og/eller udskiftning af fugerne, hvis de er slidte og revnede

Omfugning af hus er en større proces, men også en meget nødvendig proces/opgave, når fugerne er nedslidte eller revnede. I murværket ser man, at fuger med tiden begynder at smuldre, revne og blive slidt. På dette stadie er man nødt til at få fuget om for, at sikre sig en facade, som kan blive ved med at stå imod vind og vejr. Til en sådan omfugning skal man kende alt fra nødvendige materialer og redskaber til de korrekte arbejdsmetoder. Derfor vil man i langt de fleste tilfælde få en murer eller fugemester på opgaven, kun sådan sikre man sig et veludført stykke arbejde. Der er dog mange andre eksempler på fuger i bygningerne, hvor der er brug for reparation eller udskiftning af disse. Generelt kan man nemt se, om de er for nedslidte og skal udskiftes, er man i tvivl kan det også være en god ide, at få en fugemester ud og foretage et tjek af ens fuger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.